Resultats de la cerca frase exacta: 9

Diccionari de la llengua catalana
1. torrada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
2. carquinyoli
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta seca dura, molt torrada, feta amb farina, ou, sucre i ametlles. Persona dèbil, prima, sense salut ni vigoria. Motllura petita de formes sinuoses que s'aplica a diferents mobles per adornar les superfícies massa llises. [...]
3. canapè
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Seient allargassat amb el respatller i els braços entapissats, semblant al sofà, que presenta tants respatllers com places té per a seure. Petita peça de pa, galeta, torrada, etc., amb alguna menja salada al damunt. Prendre uns canapès com a aperitiu. [...]
4. cacauet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
estrenyiments mig separant les llavors i que madura sota terra. Llavor del cacauet, comestible en cru o torrada, de la qual s'extreu un oli d'usos industrials i alimentaris. [...]
5. avellana
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit de l'avellaner, de pericarpi llenyós i llavor oliosa. Llavor comestible de l'avellaner. Concreció llenyosa de la grandària d'una avellana dins una panna de suro. avellana torrada Besneula.  [...]
6. esca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn dels bolets de soca del gènere Fomes i afins, assecada o torrada, que antigament s'emprava per a encendre foc. esca de bolet Esca 1 1. esca de verger Bolet de soca dels fruiters. esca marginada Bolet de soca de l'ordre de les porials, amb porus i marge clar, que viu sobre fusta [...]
7. bessó 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn d'un fruit de clofolla, especialment de l'ametlla. Ametlla, de llavor única o doble, d'una varietat comercial destinada a l'elaboració de torrons o a ésser torrada. Moll d'un os. Part essencial d'alguna cosa. [...]
8. cacau
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
lleugerament torrada i parcialment fermentada, principal ingredient de la xocolata. [...]
9. bolet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. bolet d'esca Bolet de soca de l'ordre de les porials, perenne, la carn del qual, prèviament assecada o torrada, s'emprava antigament per a encendre foc (Fomes fomentarius). bolet d'esca Bolet emprat per a encendre foc. bolet d'esca cremat Bolet de soca de l'ordre de les porials, de color gris [...]